Over ons hoger onderwijs

Welkom bij Het Hoger onderwijs van Darul Qalam.

Het Hoger onderwijs van Darul Qalam is een vervolgonderwijs van het Basisonderwijs van Darul Qalam. Het is bedoeld voor studenten vanaf 17 jaar en omvat een Islamitische wetenschappelijk onderwijs.

Het Hoger onderwijs is bedoeld om du’aat en opvoeders te creëren en op te leiden die lessen en lezingen gaan verzorgen. Du aat die de juiste opvoeding voor onze opkomende generaties in Nederland, de opvoeding volgens het Boek van Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa en de Sunnah van de Profeet Mohammed  salla-llaahu 3alayhi wa-sallam kunnen meegeven. Dit is de manier van opvoeden voor deze en de komende generaties, om te kunnen slagen in deze wereld en in het hiernamaals. Het instituut heeft een leslocatie zowel in Amsterdam als in Tilburg.

Elke student is anders. Daarom kiest het instituut voor zowel een vrijblijvend traject als een intensief traject. Deze worden uitgesplitst als ‘pakket 1 oftewel du aat pakket’ & ‘pakket 2’.

Pakket 1 oftewel duaat pakket houdt in dat de student een 5- á 6-jarige traject volgt waarbij hij intensief gedoseerd wordt met als doel du’aat (oproepers) van de toekomst klaarstomen. Daarbij is het de bedoeling dat de student ieder jaar de opgezette doelstellingen behaald. Voor de duaat pakket geldt dat de student alle vakken dient te volgen.

Pakket 2 is bedoeld voor studenten die niet alle vakken willen volgen, maar slechts 1 vak.  Voor pakket 2 geldt dan ook een verplichting van het volgen van minimaal 1 vak in dat leerjaar

Het Hoger onderwijs van Darul Qalam  verwacht van de student dat deze

  1. Aandachtig luistert
  2. De kennis Memoriseert
  3. De kennis herhaalt
  4. Praktiseert
  5. En vervolgens Uitnodigt  naar deze kennis

Dit zijn tevens de 5 speerpunten van Het Hoger onderwijs van Darul Qalam.

books